2018-2019 4. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları

2018-2019 4. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Fen Bilimleri DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:

No:

1) Aşağıdakilerden hangisi maddenin ölçülebilir özelliklerinden biridir?
A) Tadı
B) Şekli
C) Kütlesi
D) Rengi

Cevap: C

 

2) Aşağıdakilerden hangisi suda yüzer?
A) Madeni para
B) Poşet
C ) Taş
D) Yüzük

Cevap: B

 

3) Bir kasa elmayı tarttığımızda 9250 g geliyor. Kasanın ağırlığı 750g olduğuna göre, elmanın net kütlesi kaçtır?
a- 8500g
b- 10000g
c-1000g
d- 9500g

Cevap: A

 

4) Aşağıdakilerden hangisi iskelet ve kas sağlığı açısından yapılması gerekenlerden biri değildir?
A)Yaşa uygun ve düzenli olarak egzersiz yapmak
B)Ağır cisimleri zorla kaldırmaya çalışmak
C)Dengeli beslenmek
D)Ortopedik yatak ve ayakkabıları tercih etmek

Cevap: B

 

5) Hangisi madde değildir? 
a. Bulut
b. Yağmur
c. Tavşan
d. Sıcaklık

Cevap: D

 

6) Katı maddelerin hangi özelliği devamlı ön plandadır?
a. Yeni olmaları
b. Boyalı olmaları
c. Yanıcı olmaları
d. Sert olmaları

cevap: D

 

7) Aşağıdakilerden hangisi iskeletin görevi değildir?
A)İç organları korur.
B)Dolaşıma yardım eder.
C)Vücudumuza destek olur.
D) Hareket etmemizi sağlar.

Cevap: B

 

8) Aşağıdakilerden hangisi suyun gaz halidir ? 
A. Oksijen
B. Buz
C.Karbondioksit
D. Buhar

Cevap: D

 

9) Paket lastiği, sünger ,balon gibi maddelerin hangi tür nitelik özelliği ön plandadır? 
a. Berk olmaları
b. Opak olmaları
c. Sert olmaları
d. Esnek olmaları

Cevap: D

 

10) Hangisi nefes alıp vermede görevli organlardan değildir?
A)Akciğer
B) Kalp
C) Gırtlak
D) Burun

Cevap: B

 

11) Hangisi bir yönüyle diğerlerinden farklıdır?
a. Karbondioksit gazı.
b. Oksijen gazı.
c. Doğalgaz.
d. Çiftçinin traktörünü çalıştırabilmesi için benzinlikten aldığı mazot gazı.

Cevap: D

 

12) Aşağıdakilerden hangisi kalbin görevidir?
A) Vücudumuza kan pompalar
B) Vücudumuzda mikropları dışarı atar
C) Düşünmemizi sağlar
D) Hareket etmemizi sağlar

Cevap: A

 

13) Aşağıdakilerden hangisi katı madde örneği değildir?
a. Süt
b. Ayakkabı
c. Kağıt
d. Halka mıknatıs

Cevap: A

 

14) Aşağıda verilen özelliklerden hangileri havanın özelliğidir? Yanlarına   √  işareti koyarak gösteriniz. 
(   ) Renksizdir.

(   ) Kokusuzdur.

(   ) Saydamdır.

(   ) Hacmi yoktur.

(   ) Kütlesi vardır.

Cevap:

 

15) Aşağıdakilerden hangisi sıvı maddelerin hacmini ölçmede kullanılır?
A) steteskop
B) termometre
C) cetvel
D) dereceli kap (dereceli silindir)

Cevap: D

 

16) Aşağıdakilerden hangisi bozunmaya örnektir?
A) Altının eritilerek yüzük yapılması.
B) Sütten dondurma yapılması
C) Şekerin ısıtılarak kömürleşmesi.
D) Çaydanlıktaki suyun buharlaşması.

Cevap: A

 

17) Ahmet eşit kollu terazinin bir kefesine bir kitap ve 350 gram ağırlığında bir demir koyuyor. Ahmet diğer kefeye ise 1 kilogram ve 450 gram ağırlığındaki demirleri koyuyor.
Buna göre kitabın ağırlığı kaç gramdır?

Cevap:

 

18) Ali, mıknatıs tarafından çekilen, suda batan ancak suyu çekmeyen bir maddeyi arıyor. Aşağıdakilerden hangisi bu maddedir?
A) kağıt para
B) çivi
C) pamuk
D) eldiven

Cevap: B

 

19) Sıcaklıkları farklı olan maddeler arasında ısı alışverişi olur. Buna göre aşağıdaki olayların hangisinde ısı alışverişi olmamıştır?
A-Üşüyen elimizi sobaya yaklaştırdığımızda elimizin ısınması
B-Sıcak su ile soğuk suyun karıştırılması
C-Bir kap suyun dondurucuda buza dönüşmesi
D-Masadan düşen bardağın kırılması

Cevap: D

 

20) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 
a) Katıların şekilleri belirlidir.
b) Sıvıların belli bir şekli yoktur.
c) Gazların belli bir şekli yoktur.
d) Gazların belli bir şekli vardır.

Cevap: D

 

 

Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/fen-4-2.docx” download=”all” viewer=”google” text=”2018-2019 4. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları Şimdi İndir”]

BENZER YAZILAR

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

+ 10 = 14

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul EtMetni Oku