2.Dönem Fen Bilimleri 4.Sınıf 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

4 sınıf fen bilimleri 2 dönem 2 yazılı soruları ve cevapları indir 2019

fen bilimleri 4.sınıf 2.dönem 2.yazılı soruları, 4 sınıf fen bilimleri 2 dönme 2 yazılı soruları 2019, 4.sınıf fen yazılı soruları

……………… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

1) İğne ile delik açtığı balonu şişirmeye çalışan Beril balonu şişirememiştir. Beril bu deneyle neyi ispatlamaya çalışmıştır?
A) Gazlar akışkandır.
B) Gazlar çok küçük gözeneklerden kaçabilir.
C) Gazlar konuldukları kabı tamamen doldururlar.
D) Gazların bir kütlesi vardır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

2) İşitme kaybını engellemek için aşağıdakilerden hangileri yapılmalıdır?
A) Yüksek sesli ortamlarda bulunmak
B) Kulaklıkla müzik dinlemek
C) Yüksek sesli ortamlardan uzak durmak
D) Ses kirliliğinin yoğun olduğu ortamlarda bulunmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) Devreden elektrik akımının geçmesini sağlayan ya da akımı kesmek için kullanılan araca ne denir?
A) Anahtar
B) Ampul
C) Duy
D) Kablo

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap A” ][/bg_collapse]

 

4) Bir elektrik devresinde açma kapama görevini hangisi yapar?
A) pil
B) kablo
C) ampul
D) anahtar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

5) Uzun çalışmalar sonucu telefonu icat eden bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir.
A) Aziz SANCAR
B) Graham BELL
C) Cahit ARF
D) Thomas EDISON

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

6) Kuvvettin cisimlere yaptığı etkileri yazınız.


[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

7) Aşağıdakilerden hangisi basit elektrik devreleri elemanlarından biri değildir?
A) Pil
B) Kablo
C) Anahtar
D) Motor

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

8) Aşağıdakilerden hangisi bir enerji çeşidi değildir ? 
A) ışık
B) elektrik teli
C)elektrik
D) ses

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

9) Aşağıdakilerden hangisi hava kirliliğine sebep olur?
A) Çevreye atılan çöpler.
B) Denize atılan petrol atıkları
C) Arabaların egzozların çıkan duman
D) Toprağa atılan gübre

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

10) Maddenin halleri nelerdir?

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdakilerden hangisi Dünya’nın yuvarlıklığıyla ilgili araştırma yapmamıştır?
A) Pasteur
B) Macellan
C) Pisagor
D) Galileo

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

12) Aşağıdakilerden hangisi doğal ses kaynaklarındandır?
A) Yol yapım çalışmasındaki makine sesi
B) Trafikteki arabaların korna sesi
C) Okulda teneffüs için çalan müzik sesi
D) Evde kafeste beslenilen kuşun sesi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

13) Gece ve gündüz aşağıdaki olayların hangisinin sonucunda oluşur?
A) Güneş’in Dünya etrafında dönmesi
B) Dünya’nın kendi etrafında dönmesi
C) Güneş’in kendi etrafında dönmesi
D) Dünya’nın Güneş etrafında dönmesi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

14) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanın başına (D), yanlış olanın başına (Y) koyunuz. 
1)( ) Pillerin kuzey ve güney olmak üzere iki kutbu vardır.
2)( ) Köpekbalığının yaşam alanı denizdir.
3)( ) Tek kullanımlık piller şarjlı pillere göre daha ekonomiktir.
4)( ) Yırtık kabloları prize takmayıp tamir edilmesi için büyüklerime haber vermem gerekir.
5)( ) Kurbağa doğurarak çoğalır.
6) ( ) Kullanılmış piller çevreye zarar vermemesi için toprağa gömülmelidir.
7) ( )Çevremizdeki tüm canlıları çıplak gözle göremeyiz.
8) ( )Alüminyum folyo ve metal kaşık aydınlatılmış cisimlere örnektir.
9) ( )Yeryüzünde karalar sudan fazla yer kaplar.
10) ( )Toprağın rüzgar ve su gibi etmenlerle aşınıp taşınmasına erozyon denir.
11) ( )Çöl, yapay bir yaşam alanıdır.
12) ( ) Kâğıt, cam, plastik ve pil gibi maddelerin geri dönüşümü olamaz.
13) ( )Mikrofon ve megafon ses şiddetini artırır.
14) ( )Çekirdek , Dünya’nın en dıştaki katmanıdır.
15) ( )Elektrik çarpan kişiye çıplak elle dokunmamalıyız.
16) ( )Bitkiler, hareket edemez.
17) ( )Bazı mikroskobik canlılar yararlıdır.
18) ( )Erozyonu önlemek mümkündür.
19) ( )Madenler ekonomik değeri olmayan kayaçlardır.
20) ( )Bitki örtüsünün yok edilmesi toprak kaymasına sebep olur.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap ” ][/bg_collapse]

 

15) Aşağıdakilerden hangisi ses kirliliğinin nedenlerin biri değildir.
A) Düğün salonları
B) Silah patlamaları.
C) Korna sesleri.
D) Kuş sesleri

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

16) Aşağıdakilerden hangisi farklı elektrik kaynağıyla çalışır? 
A) Ütü
B) TV kumandası
C) Buzdolabı
D) Bulaşık Makinesi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

17) Aşağıda verilen olaylardan hangisinin nedeni mikroskobik canlılar değildir?
A) Sütün ekşimesi
B) Üzüm suyunun sirkeye dönüşmesi
C) Peynirin küflenmesi
D) Yoğurdun ayrana dönüştürülmesi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap D” ][/bg_collapse]

 

18) -Aşağıdakilerden hangisi çevrede kalıcı kirliliğe neden olur?
A) Odun parçası
B) Plastik şişe
C) Bitki artığı
D) Kâğıt

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap B” ][/bg_collapse]

 

19) Aşağıdakilerden hangileri gözle görülmeyen canlıların zararlarındandır? 
A) peynir oluşumu
B) Üzümden sirke yapılması
C) verem- tifo- kolera gibi hastalıklar
D) Canlı kalıntılarının ayrıştırılması

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap C” ][/bg_collapse]

 

20) Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Doğru ise cümlenin başına (D), yanlış ise (Y) yazınız.
( ) Elektrik devrelerinde bağlantıyı kolaylaştırmak için duy ve pil yatağı bulunur.
( ) Devrede piller ters bağlansa bile devre çalışır.
( ) Pilin kuzey ve güney kutubu vardır.
( ) Anahtar kapalı iken devre çalışır.
( ) Çevremizdeki bütün küçük canlıları büyüteç yardımıyla görebiliriz.
( ) Mikroskobik canlıların tümü zararlıdır.
( ) Bütün mikroskobik canlılar zararlıdır.
( ) Açıkta kalan yiyeceklerin küflenmesine mikroskobik canlılar neden olur.
( ) Zararlı mikroskobik canlılar sadece suda yaşar.
( ) Bazı mikroskobik canlılardan ilaç yapılır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”arrow” expand_text=”Cevap Ne?” collapse_text=”Cevap” ][/bg_collapse]

Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

Bu yazılı kağıdı 4.sınıf fen bilimleri yazılı soruları ana kategorisinin 4 sınıf fen bilimleri 2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 4.sınıf fen bilimleri 2.dönem 2.yazılı soruları kategorisine bakabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıdan 4.sınıf fen bilimleri 2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/4_sinif-Fen-Bilimleri2_donem-2.sinav_-2.docx” download=”all” viewer=”google”]
BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 + 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.